Het Bestuur & Ondersteuning

Dit zijn de mensen achter Hospice Zuider-Amstel

"Het leven leven op een zelfgekozen manier, tot het laatste moment! Zeven jaar geleden begon ik als vrijwilliger in Hospice Immanuel. De warmte, het behoud van eigen waardigheid en de kostbare tijd die een mens aan het einde van zijn/haar leven krijgt om zonder dagelijkse beslommeringen met naasten door te brengen. Zo waardevol dat het mij inspireerde om zelf een hospice in mijn dierbare Ouderkerk op te richten".
Marion Snoek
Initiatiefnemer
"Mensen komen niet naar ons hospice om te sterven, maar om zo aangenaam mogelijk te leven voordat ze sterven".
Marco Cupedo
Voorzitter
"Naast 46 jaar werken (inmiddels gepensioneerd), heb ik ruim 40 jaar vrijwilligerswerk voor kerk en samenleving gedaan. Generalist op financieel, administratief en technisch gebied. Natuurfotograaf en Glazenier".
Bert Calf
Penningmeester
"In mijn lange loopbaan als huisarts heb ik gemerkt dat mijn hart steeds meer uitgaat naar de zorg voor de mensen in hun allerlaatste levensfase. Ik heb de kaderopleiding Palliatieve zorg gevolgd, werk als consulent bij de Palliatieve helpdesk en geef les aan huisartsen in opleiding. Ik kijk er naar uit om in Hospice Zuider-Amstel aan onze cliënten de best mogelijke palliatieve zorg te verlenen".
Lucie Podzimek
Palliatieve zorg
"Ik hoop voor mensen, vooral in de laatste fase van hun leven, een omgeving en sfeer te kunnen scheppen die ze omarmt".
Julia ten Bookum
Projectleider
"Mijn droom ”Voor iedereen moet in de laatste levensfase liefdevolle ondersteuning beschikbaar zijn”. In ons team breng ik mee de expertise op gebied van beleid, bestuur, management en kwaliteit Hospicezorg. Ik voel me vereerd met de rol van bestuurder."
Marita Meulmeester
Bestuurslid
"Een hospice, een gasthuis. Een plaats waar warme gastvrijheid geboden wordt aan wie in de laatste fase van het leven niet meer gegeven kan worden dan zorg, troost en medemenselijkheid. Voor zo'n gasthuis wil ik mij samen met alle medewerkers inzetten."
Coos de Ruiter
Bestuurslid
“Een prachtig initiatief, Hospice Zuider Amstel. Ik voel me vereerd dat ik dit bestuur in een zo’n cruciale fase mag bijstaan als organisatieadviseur en teamcoach”. www.rapor.nl
“Met jarenlange commerciële marketing & communicatie ervaring vind ik het een eer om als vrijwilliger de communicatie van Hospice Zuider-Amstel te verzorgen. Ik hoop op deze manier een bijdrage te leveren aan de naamsbekendheid & het imago van dit waardevolle initiatief.”
Marcel Dekker
Communicatieadviseur
"Het is een eer om mijn steentje bij te kunnen dragen aan zo'n nobel initiatief. Ook is het een geruststellende gedachte dat mocht ik ooit in een situatie komen van ongeneselijk ziek zijn, er zoiets bestaat als een hospice in mijn geboorte- en woonplaats"
Jeroen Honingh
Technische ondersteuning

Verpleegkundigen

De verpleegkundigen zijn in dienst van de zorgverlener Zonnehuisgroep Amstelland. De Zonnehuis Wijkverpleging verzorgt 24 uur per dag, 7 dagen per week, een vast en gespecialiseerd palliatief team actief die de dagelijkse professionele zorg voor haar rekening neemt in het hospice onder de verantwoordelijkheid van de hospice-artsen.
De verpleegkundigen zijn samen met de vrijwilligers tevens verantwoordelijk voor zowel het emotioneel als het lichamelijk welbevinden van de bewoners.
De eindverantwoordelijkheid en de financiële afwikkeling voor de verpleegkundigen ligt bij de zorgverlener waar zij in dienst zijn.

Coördinatoren

De coördinatoren, aangesteld door het bestuur van Hospice Zuider-Amstel, hebben in hun dienstverband een scala aan werkzaamheden. Voor de vrijwilliger zijn de coördinatoren het belangrijkste aanspreekpunt. Zij zijn verantwoordelijk voor het draaiend houden van het hospice in allerlei opzichten, hun takenpakket strekt zich echter niet uit tot de taken van vrijwilligers en verpleegkundigen.

Vrijwilligers

De rol van de vrijwilligers is groot. Zij vormen samen met de verpleegkundigen één van de pijlers van Hospice Zuider-Amstel.

In hun werk staat het welbevinden van de bewoners centraal. Zij zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk aan de individuele wensen van bewoners tegemoet gekomen wordt. Voorop staat een gevoel van “thuis’ creëren, met liefdevolle aandacht en gedegen kennis te werk gaan en tevens het huishouden draaiende houden.

  • De coördinatoren van Hospice Zuider-Amstel zijn de eindverantwoordelijken voor het functioneren van de vrijwilligers en zijn tevens de vraagbaak waar vrijwilligers zich altijd tot kunnen wenden.

    Behalve vrijwilligers, ter ondersteuning van de bewoners, zijn er ook altijd vrijwilligers voor andere zaken zoals tuinonderhoud, diverse klusjes en boodschappen.

Vrijwilliger worden?

Voel jij je na het lezen van deze informatie aangetrokken om vrijwilliger te worden, klik dan op onderstaande knop om naar het aanmeldingsformulier te gaan.