Dagelijkse Leiding & Bestuur

Dit zijn de mensen achter Hospice Zuider-Amstel

"Het leven leven op een zelfgekozen manier, tot het laatste moment! Zeven jaar geleden begon ik als vrijwilliger in Hospice Immanuel. De warmte, het behoud van eigen waardigheid en de kostbare tijd die een mens aan het einde van zijn/haar leven krijgt om zonder dagelijkse beslommeringen met naasten door te brengen. Zo waardevol dat het mij inspireerde om zelf een hospice in mijn dierbare Ouderkerk op te richten".
Marion Snoek
Initiatiefnemer en Coördinator
"Mensen komen niet naar ons hospice om te sterven, maar om zo aangenaam mogelijk te leven voordat ze sterven".
Marco Cupedo
Coördinator
"Voor mij zijn in het leven onderling respect en waardigheid belangrijk levensmotto's. Als onze stichting ook een liefdevolle en zorgzame bijdrage mag leveren in de laatste levensfase ben ik trots om onderdeel te mogen zijn van het team van professionals en vrijwilligers"
Joep Witteveen
Penningmeester
"Mijn droom ”Voor iedereen moet in de laatste levensfase liefdevolle ondersteuning beschikbaar zijn”. In ons team breng ik mee de expertise op gebied van beleid, bestuur, management en kwaliteit Hospicezorg. Ik voel me vereerd met de rol van bestuurder."
Marita Meulmeester
Voorzitter
"Een hospice, een gasthuis. Een plaats waar warme gastvrijheid geboden wordt aan wie in de laatste fase van het leven niet meer gegeven kan worden dan zorg, troost en medemenselijkheid. Voor zo'n gasthuis wil ik mij samen met alle medewerkers inzetten."
Coos de Ruiter
Secretaris

Verpleegkundigen

De verpleegkundigen zijn in dienst van zorgverlener Zonnehuisgroep Amstelland. Een vast en gespecialiseerd palliatief team van de Zonnehuis Wijkverpleging neemt de dagelijkse professionele zorg 24 uur per dag, 7 dagen per week, voor haar rekening, onder de verantwoordelijkheid van de twee hospice-artsen.
De verpleegkundigen zijn samen met de vrijwilligers tevens verantwoordelijk voor zowel het emotioneel als het lichamelijk welbevinden van de bewoners.
De eindverantwoordelijkheid en de financiële afwikkeling voor de verpleegkundigen ligt bij Zonnehuisgroep Amstelland.

Coördinatoren

De coördinatoren, aangesteld door het bestuur van Hospice Zuider-Amstel, hebben in hun dienstverband een scala aan werkzaamheden. Voor de vrijwilliger zijn de coördinatoren het belangrijkste aanspreekpunt. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor het draaiende houden van het hospice in allerlei opzichten.

Vrijwilligers

De rol van de vrijwilligers is groot. Zij vormen samen met de verpleegkundigen één van de pijlers van Hospice Zuider-Amstel.

In hun werk staat het welbevinden van de bewoners centraal. Zij zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk aan de individuele wensen van bewoners tegemoet gekomen wordt. Voorop staat een gevoel van “thuis’ creëren, met liefdevolle aandacht en gedegen kennis te werk gaan en tevens het huishouden draaiende houden.

De coördinatoren van Hospice Zuider-Amstel zijn de eindverantwoordelijken voor het functioneren van de vrijwilligers en zijn ook de vraagbaak waar vrijwilligers zich altijd tot kunnen wenden.

Behalve vrijwilligers, ter ondersteuning van de bewoners, zijn er ook altijd vrijwilligers voor andere zaken zoals tuinonderhoud, diverse klusjes en boodschappen.

Vrijwilliger worden?

Voel jij je na het lezen van deze informatie aangetrokken om vrijwilliger te worden, klik dan op onderstaande knop om naar het aanmeldingsformulier te gaan.